Странице

четвртак, 15. септембар 2016.

Knjige koje preporučujem #1

Ćao devojke :) Veliki sam ljubitelj knjiga, pa ću vam danas predložiti tri koje bi trebalo da pročitate.





Prva knjiga je Devojka od papira - Gijom Muso

Pre samo nekoliko meseci, Tom Bojd je imao sve u životu: bio je slavni pisac bestselera, živeo u mondenskom kvartu Los Andjelesa i uživao u srećnoj vezi sa svetski poznatom pijanistkinjom. Medjutim, nakon tužnog raskida, Tom se zatvorio u svoj svet. Zbog slomljenog srca, ponestalo mu je inspiracije, a društvo mu prave samo poroci. Jedne večeri, sasvim neočekivano, na vrata će mu pokucati prelepa nepoznata žena. Ona tvrdi da je Bili, junakinja iz njegovog romana, koja je dospela u stvaran svet zbog štamparske greške u njegovoj poslednjoj knjizi. Iako njena priča deluje potpuno neverovatno, Tom polako počinje da veruje da je to prava Bili. Ona je lepa, ona je očajna, ona će umreti ako on prestane da piše! Tom mora da napiše novi roman da bi se Bili vratila u svet mašte, a ona će njemu pomoći da ponovo osvoji svoju izgubljenu ljubav.

Preko trista stranica koje pročitate u dahu, jedva čekate sledeću stranicu, i na kraju vam je žao što ste stigli do poslednje. Knjiga o mašti i stvarnosti, ljubavi, prijateljstvu.. sve preporuke za knjigu..

Druga knjiga je Palomino - Danijela Stil

Samanta Tejlor je slomljena kada je ostavi muž, njena prva ljubav, nakon jedanaest godina zajedničkog života. Ne uspevajući mesecima da izadje na kraj sa tim, na trenutak prekida uspešnu karijeru u marketingu i pronalazi utočište na ranču svoje prijateljice, gde pokušava sve da zaboravi. Tamo otkriva isceljujuću moć prijateljstva, jednostavnih radosti i napornog rada. Ali ponovo nalazi i ljubav, u liku Tejta Džordana, pomoćnika predradnika, s kojim započinje strastvenu vezu. Čini se da za Samantu sve tek počinje, na najbolji mogući način. Medjutim, život u trenu može da se promeni na toliko mnogo načina. Kada Tejt preko noći nestane, nakon nedelja uzaludne potrage, ona odlučuje da se ipak vrati u Njujork i proba da nastavi dalje bez njega. A kada jedan gotovo fatalan pad sa konja za nju zauvek sve promeni, Samanta će morati da pronadje unutrašnju snagu da bi počela život iznova, i otkrila gde i kome zapravo pripada..

Prelepa knjiga o prijateljstvu, ljubavi, usponima i padovima. Nateraće vas i da se smejete i da zaplačete.

Treća knjiga je Moć je u vama - Lujza Hej

Ova knjiga nema veze sa ljubavnim romanima, ali ima veze sa vama. Pročitala sam je do sada bar četiri puta, i od srca vam je preporučujem. Lujza nas podstiče da mislimo svojim glavama na pozitivan način - šta da radimo, ne šta da ne radimo, šta znamo, ne šta ne znamo, šta smo, ne šta nismo.

Mnogo knjiga ću vam još preporučiti, ali za sada to su ove tri. Da li ste pročitale neku od ovih i kakvi su vaši utisci?

Нема коментара:

Постави коментар