Странице

петак, 3. фебруар 2017.

Fake šminka - Za ili protiv?

Iako sam primetila forsiranje i prodaju fejk šminke na društvenim mrežama, nisam planirala da se bavim ovom temom jer smatram da svako treba da razmišlja svojom glavom, ali... Pre nekog vremena zamoljena sam da o ovoj temi kažem i ja ponešto pa sam odlučila da to i uradim.




Fejk šminku ili kopiju originala možete naći na milion stranica na instagramu. Sve su to prodavci koji tvrde da prodaju originale. Prepoznaćete ih po imenima ‚‚Povoljna brendirana šminka‚‚ ili ‚‚Prodaja original šminke‚‚ sve su to slična ‚‚kreativna‚‚ imena. 



Nisam pristalica kupovine fejk šminke. Ništa mi ne znači skoro identično pakovanje ako znam da to nije taj proizvod. Osim toga, ne bih se usudila da stavim na lice nešto što nije ispitano.
Naravno, postoje devojke koje ne znaju da razlikuju kopiju od originala, ali i postoje one koje to uopšte ne zanima. Videla sam na nekoj od fb stranica da prodaju Naked paletu, set četkica i paletu korektora za 1700 din, a pritom ta ista paleta na Urban Decay sajtu košta 54$. Isto tako, pre nekih mesec dana u nekoj prodavnici mešovite robe su mi nudili Naked 3 četkice za 900 din i Naked paletu za 600 din tvrdeći mi da su original i što je najgore, prodavačica je stvarno bila ubedjena da jesu.  Ako već ne znate da li je odredjeni proizvod original ili kopija, dovoljno je da na Google pretraživaču pronadjete sajt proizvodjača i uporedite slike i cenu.

Zašto ne treba kupovati FAKE šminku?
Zato što ne znate šta stavljate na lice i kakve sve posledice to može imati po kožu.

Kako prepoznati FAKE šminku? 
Najlakše ćete razlikovati kopiju od originala po ceni. Na sajtovima proizvodjača možete videti cenu odredjenog proizvoda i uporediti ga na stranicama gde prodavci tvrde da je baš njihova šminka original i najpovoljnija.

Neću mnogo dužiti ovaj post, samo sam htela da vam skrenem pažnju. Ne dajte da manipulišu vama i ne stavljajte svašta na lice.

Moj iskren savet je NE KUPUJTE FAKE ŠMINKU!

12 коментара:

  1. Ja sam apsolutno protiv svega što je fejk. Kao što ti reče, koja mi je korist od fejk NAKED palete kad to nije to, a da kupujem samo da bi neko mislio da je prava, toliko patetična nisam :D. Radije kupujem mnogo jeftiniju robu, ali bar znam da imaju svoje ime i prezime, tako da kažem :).
    Pozdrav,
    Marina

    ОдговориИзбриши
  2. Drago mi je da si ovo pisala jer se i ja sama slazem sa tobom.
    Nedavno sam kupila jedan Kylie lip kit preko instagrama, cisto da me prodje zelja, a znala sam da to nikada ne moze biti original jer kosta oko 400 din.Mnogo sam se zeznula sto sam ga kupila.Iako je boja odlicna i sve to, bocica nije puna i ostecena je.
    Nije me zao za taj novac, ali bitno da nikada vise necu porucivati sminku sa IG profila.
    Inace, odlican post, i havla sto si ovo napisala.

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican savet! Kvalitet iznad kvantiteta uvek! ☺️

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam pre kupovala sminku kod kineza,tipa sjaj i senka za rodjendan i to,DRAGE DEVOJKE NE STAVLJAJTE KINESKE SJAJEVE!Meni je užasno muka pd tog mirisa...Pre sam imala ig stranicu i obavila 2 saradnje sa fake profilima kada sam jos bila za fake sminku i nisam videla ništa loše u tome,ali kako je počela da se širi ova priča,shvatila sam šta se stavlja u to i zašto nije dobro za kožu.Ipak,reklamirala sam ta 2 profila da bih ispoštovala dogovor,i u oba slučaja sam dobila mac ruž (ja sam birala) i jedan je bio užasan,dok je jedan bio sasvim dobar...Na greškama se uči,dobro je da mi ništa nije izašlo,ni alergija i bubuljice...Kupite 5 nekvalitetnih,neproverenih kineskih senki po ceni od 200din,a za te pare mozete kupiti jednu essence mono senku koja je kvalitetna i znate šta je u njoj.Eto,raspisala sam se ja :D

    ОдговориИзбриши
  5. U potpunosti se slazem. Imam problematicno lice, ne zelim ni znati za posljedice kada bih nanijela fejk slinku, naravno da ju necu nikada kupiti no nadam se da mi ju nece niko nikada ni podvaliti jer kupujem sminku oci u oci, nikako preko neta😊

    beautyakworld.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ni ne treba, ipak je bolje otici i kupiti sminku i onda bar znas sta si platila :)

      Избриши
  6. Razlikovati po ceni? Ne slažem se. Poznajem stranice sto na instagramu sto na fbu koje nude fejk sminku po veoma visokim cenama, tvrdeci da je ona original, iako to nije tacno. Zato bih dodala da je najbitnije da se poseti oficialni sajt nekog brenda i pogleda gde se moze kupiti njihova roba (najcesce samo kod njih na istom sajtu, mada u nekim slucajevima postoje i drogerije koje su licencirane da ih prodaju) tako da je po meni to najbolje resenje. Ali se slazem da ne treba kupovati fejk šminku, jer je ista napravljena u lošim uslovima daleko od očiju javnosti. Spremam isti post na ovu temu, samo sto u njemu recenziram proizvode i uporedjujem sa originalima.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno, nisam primetila da neko prodaje po istim cenama kao sto je i original, ali svakako sam rekla da treba pogledati na oficijalnom sajtu. Nisam htela da se bavim recenzijama, samo sam odgovorila na pitanje ZA ili PROTIV jer su me to i pitali. Jedva cekam da procitam tvoj post kada zavrsis :)

      Избриши