Странице

понедељак, 23. јануар 2017.

DIY-Lipbalm

Ako ste čitali prethodni post (LINK) znate da sam sa sajta http://allinpackaging.co.uk/ izabrala tri posudice za labelo. U današnjem postu pokazaću Vam kako da sami napravite svoje savršeno labelo.




Prva posudica je u obliku jajeta koja izgleda gotovo identično kao EOS. Mislila sam da ću lako napraviti ovo labelo, medjutim uspelo je tek iz trećeg puta. No, krenimo redom..



Sastojci za ovo labelo su: Vazelin, kokosovo ulje, roze karmin. Zbog mirisa sam dodala vrlo malo oriflame-ovog labela od jagode.



Za EOS posudicu dovoljna je po jedna mala kašičica navedenih sastojaka. Svi sastojci se pomešaju kao na slici iznad i otope se na pari. Mrežica (slika broj 5) se zavrne na gornji deo posudice i preko nje se sipaju otopljeni sastojci (sastojci moraju da prekriju mrežicu). Tako otvorena posudica se stavi u zamrzivač da se stegne. Prva dva puta sam posudicu držala u frižideru oko pola sata i oba puta labelo je ostalo odvojeno u gornjem i donjem delu. Treći put sam ipak ostavila da se dobro stegne u zamrzivaču, takodje oko pola sata. 



I to je to, kada se labelo stegne spojite gornji i donji deo posudice i labelo je gotovo.

Preostale dve posudice su u obliku Macaron-a. Za žuti Macaron sam iskoristila iste sastojke kao za prethodno labelo. Otopljeni sastojci se sipaju u posudicu i vrlo brzo će se steći u frižideru.



Za roze Macaron sastojci su vrlo slični. Iskoristila sam po jednu kašičicu vazelina i  kokosovog ulja, pola kašičice meda i veoma malo svetlo roze karmina.




I na kraju, ovako izgledaju gotova labela:


Slatko, zar ne?

8 коментара: