Странице

петак, 30. децембар 2016.

Moja 2016. godina, Novogodišnje odluke

Dugo sam razmišljala kojim postom da završim ovu godinu, a da to ne bude još jedan post o kozmetičkom proizvodu. S obzirom da sam jedna od onih osoba koja voli da se osvrne i sagleda godinu iza sebe, odlučila sam da ovaj post bude u tom stilu. Evo šta je to obeležilo moju 2016. godinu i šta mislim o Novogodišnjim odlukama.





Kada malo bolje razmislim, postoje samo dve stvari koje su na pravi način obeležile moju 2016. godinu. Prva stvar je, naravno, otvaranje bloga. Ni sama ne znam kako sam počela da pišem jer mi blogovanje nikada nije bilo u planu. Ono što sigurno niste znali je da sam prvi blog napravila na Wordpress platformi, smislila sam ime bloga kog se više i ne sećam, napisala sam dva posta i to je bilo to.
Nisam znala kako to sve funkcioniše i šta dalje. Nakon toga sam istraživala malo više o blogovanju i shvatila sam da Wordpress i ja ne funkcionišemo najbolje, te sam taj blog izbrisala i otvorila novi na Bloggeru. Naziv ‚‚Tako ja to‚‚ bio je prvi naziv koji mi je pao na pamet i činilo se da je to to. Od tada, smišljanje teme za sledeći post i pisanje postalo je moja svakodnevnica.

Druga, za mene veoma važna stvar, je diplomiranje. Zbog nekih ličnih stvari morala sam da napravim pauzu od gotovo tri godine i specijalističke studije sam ostavila po strani. Nakon samo mesec dana od otvaranja bloga, uspela sam da položim preostale ispite i da napokon diplomiram.

Za mene su ovo stvarno velike stvari, i svakako ću 2016. godinu pamtiti po tome.

Kada su u pitanju Novogodišnje odluke, uvek sam bila medju onima koji odluke donose isključivo na kraju godine. U vreme školovanja, najvažnija odluka je bila ~ učiti više od janura~ naravno da se to nikada nije desilo 😃 Pisala sam To Do liste, koje bi vrlo brzo bile zaboravljene. Ono što sam shvatila u 2016. godini i što ću preneti u sledeću godinu je to da se sve odluke sprovode od DANAS. Čula sam mnogo puta odluke tipa smršaću sledeće godine ili prestaću da pušim sledeće godine.. mislim da takve odluke na kraju ostanu samo odluke. I poslednja stvar koja spada u kategoriju odluka, a koju sam, naravno, počela da primenjujem je da nikada ne govorim svoje planove i ideje unapred drugim ljudima. Sve što sam ikada pomislila, isplanirala, odlučila i rekla nekome, nikada se nije dogodilo. Od sada, moji planovi ostaju samo moji, daleko od radoznalih i ljubomornih ljudi.

Ovo je bio poslednji post u ovoj godini koji sam htela da podelim sa Vama. Hvala Vam na čitanju, družimo se i sledeće godine.

8 коментара:

  1. Čestitam na diplomiranju 👏🏻 Slažem se da su jedine odluke koje će se ostvariti one koje kreću od DANAS. To sam ove godine krenula da primenjujem i rezultati nisu izostali :)
    Dunja | BeingHalcyon

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Predivan post,dopada mi se izgled tvog bloga.Cestitam na diplomiranju.Nadam se da ce ti 2017 donijeti jos vise srece i lijepih stvari.Sretna Nova Godina,sve najljepse ti zelim. Pratim te. //ellalavomg.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na lepim recima i na jos lepsim zeljama, takodje ti zelim sve najlepse :)

      Избриши
  4. Čestitam ti na diplomiranju, bravo !
    Želim ti da ti ova godina bude još uspješnija i bolja :)
    Zapratila sam te :)

    myfirsttextvm.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши