Странице

петак, 21. октобар 2016.

Dermaroller ZGTS - moje iskustvo


Sa dermarollerom sam se prvi put upoznala pre gotovo 4 godine. Ako još uvek niste čuli i ne znate šta je dermaroller, evo kratkog opisa. 
Dermaroller je mala sprava sa pokretnom glavom u obliku valjka na kojoj se nalaze mikro iglice. Cilj rolanja je podsticanje sopstvene kože da proizvodi više kolagena. Kada rolate sa njim po licu, on pravi mikro ožiljke na koži i tako pospešuje kožu da se sama obnavlja. 

Dermaroller se koristi za: 

- Ožiljke od akni
- Bore
- Proširene pore
- Zatezanje kože
- Poboljšanje tonusa i strukture kože
- Uklanjanje strija. 

Postoje različite dužine iglica. Dužina iglica može biti 0.2 mm, 0.5 mm, 1 mm, 1.5 mm, 2.5 mm i 3 mm.

Kada sam se prvi put odlučila za ovu metodu, tretman mi je radjen sa iglicama dužine 2.5 mm. Tada sam uradila 5 tretmana i s obzirom na cenu odlučila sam da prestanem. Iako se promena videla, 5 tretmana nije bilo dovoljno za moju kožu koju sam poprilično oštetila u periodu puberteta ( napravila sam gomilu ožiljaka od akni ). Sada, nakon 4 godine, ponovo sam odlučila da se vratim dermarolleru. Pre nego što napišem trenutne utiske, važno je da znate da postoje roleri za kućnu i za medicinsku upotrebu. Za kućnu upotrebu su roleri od 0.2 mm i 0.5 mm. Ja sam naručila od 1 mm i što se ove dužine iglica tiče mišljenja su podeljena da li je za kućnu ili medicinsku upotrebu. Uzela sam njega jer mojoj koži kraće iglice ništa značajno ne bi uradile. 

Ovo je roler koji sam sama pronašla, tj. nisam ga uzela na nečiju preporuku i veoma sam zadovoljna šta je uradio do sada.












Roler dolazi u hermetički zapakovanoj kutiji i ima plastičnu
zaštitu.
Više o njemu možete pogledati klikom OVDE

Upotreba:

(Rolanje ovom dužinom iglica nije bolno i neće vam trebati anestetik)
Pre samog tretmana važno je da se roler steriliše tako što se drži u alkoholu nekoliko minuta. To isto uraditi i nakon tretmana. Takodje je važno dobro očistiti lice. 

Rolerom se prelazi preko kože 5 puta u pravcima gore-dole, levo-desno, dijagonalno levo-dijagonalno desno.





Nakon rolanja može se koristiti neka dobra krema, kokosovo ulje, neki od seruma koji mogu da se kupe uz roler ili šta god vama odgovara. Prvi i drugi put sam koristila kokosovo ulje jer je odlično za kožu, treći put sam koristila MonoDerma ampule sa vitaminom E.





Ove ampule mogu da se kupe na komad (70 din kom) i stvarno ih preporučujem, odlične su.
Koža nakon tretmana je crvena kao da ste izgoreli na suncu (zato je najbolje uveče raditi tretman), ali to crvenilo potpuno nestaje nakon dva sata. Koža je suva već sutradan, te je potrebno koristiti hidratantnu kremu. Nakon tretmana koža se ne sme izlagati suncu, tako da je ovo doba godine odlično za većinu tretmana pa tako i za dermaroller. Koži je potrebno 2 do 3 nedelje da se obnovi, a onda tretman može ponovo da se radi.

Nakon tri tretmana mogu da primetim da je moja koža mekša na dodir, zategnutija, ima onaj zdrav sjaj, neki ožiljci su plići.. za bolje rezultate potrebno je još vremena da prodje i još tretmana da se uradi, ali sam svakako prezadovoljna rezultatima za kratak vremenski period.

Cena rolera: 1300 din

                       Vrlo je važno da napomenem da nisam stručno lice, sve gore napisano je moje lično iskustvo...


Ukoliko sam nešto zaboravila da napišem, slobodno pitajte u komentarima.

15 коментара:

  1. Ovo uopšte nije skupo. Kakvo je stanje sa proširenim porama? Je l' deluje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi da deluje, meni je uspeo da smanji i prosirene pore i oziljke a uskoro cu uzeti drugi sa duzim iglicama da ubrzam malo stvar :-)

      Избриши
  2. Ja se nikako ne usuđujem da probam :D
    Koža mi je vrlo tanka i osetljiva, a i plašim se bola, mada vidim da napominješ da nije potreban anestetik. Ne znam ni kakav taj neki površinski anestetik bi tu mogao da se nanese?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma ne boli nista, samo je malo neprijatan osecaj. Za rolere sa duzim iglicama se koristi anestetik u obliku kreme.

      Избриши
  3. Ja se bockam sa 1mm oko godinu dana i lice mi izgleda kao da me pubertetske bubuljice nisu dotakle :D Samo mooolim te nemoj da koristis kokosovo ulje, odlicno je za kozu ali je veoma komedogeno (na vrhu skale) pa nikako nemoj na liceeeee! Zapusice ti sve pore, i napravi haos od ranica od dermalorela. Kokosovo iskljucivo za ishranu, kosu, telo (ako nije osetljivo). Za lice koristi bilo sta drugo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se sad bockam vec pet meseci i prezadovoljna sam :-) sto se tice kokosovog ulja, trenutno ga ne koristim za lice ali mi nikada, sva sreca, nije napravio haos.

      Избриши
  4. Odlična stvar, baš ovako nešto mi treba! Htela sam da uzmem običan masažer za lice koji ovako nekako izgleda, ali mislim da ću probati i ovo!

    ОдговориИзбриши
  5. Wau, baš sam se 'zagrijala' za ovu spravicu :D
    Moracuću da potražim uskoro :D

    ОдговориИзбриши
  6. Cao, da li bi mogla da mi kazes gde si kupila? Da ostavis link ili nesto slicno. Pa da i ja isprobam :)) srdacan pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kupila sam ga na kupujem prodajem, mada ga sada mozes pronaci svuda. Prodaju ga i na fb pod nazivom Dermaroler Srbija :)

      Избриши
  7. Анониман6. јун 2018. 15:02

    Da li dermaroler resava rupice nastale od akni? ��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Rupice bi mogao da smanji, ali uz upornost i dugu upotrebu.. kao i uz vece iglice.

      Избриши